2015. május 25., hétfő

Martfűi levelek - Ki fog itt lemondani?




Kedves Barátom,

immár sokadik részletben a felsőoktatás a céltábla, a legújabb történet a Corvinusról szól.
            Tiltakoznak az oktatók, a hallgatók. Minisztériumi illetékesek nyilatkoznak, igen, lesz változás, de félreértik őket, és nem akkor, és nem azért, és nem az…. Sőt, a legújabb verzió szerint semmi nem lesz.
            Mellékesen minden a terv szerint megy.
            A pécsi, debreceni, miskolci, szegedi … egyetem oktatói, hallgatói hallgatnak. A szolidaritás leghalványabb jelét sem mutatják.
            Ja, hogy nem róluk van szó! Még nem. Miért is gondolják, hogy ők megúszhatják? Pillanatnyi előnyökért behunyják a szemüket, nem látnak, nem hallanak. Színlelnek boldog egyetemet.
            Barátom, még mindig naiv vagyok. Azt hiszem, hogy van olyan hülyeség, amit már nem lehet fokozni. Hát lehet! Lásd a Magyar Paralimpiai Bizottságnál történteket, amikből azért lett ügy, mert olimpikonok tiltakoztak.
            A bizottság elnöke, miután kipattant az ügy, visszafizette a hárommillió forintot, amit devizahitelének végtörlesztésére kapott.
            Kezdetben úgy tűnt, hogy a bizottság elnöke, elnöksége elintézettnek tekintik az ügyet. A minap viszont már azt olvasom, hogy a paralimpiai bizottság elnöke sértődött emberek összeesküvéséről beszél.
            Szóval nemhogy egyszerűsödne az ügy, hanem tekereg a kígyó. Lassan elmosódik, elhalványul a hárommillió forint problémája.
            Kedves Barátom, minek kellene történnie ahhoz, hogy valaki azt mondja, bocsi és veszi a kalapját.
            Ki fog egyszer is itt lemondani?
            Ezek a mentalitások, amelyekről írtam, ezek a valódi hungaricumok, nem bármi más.
            Legközelebbi jelentkezésemig is üdvözöllek.

Nincsenek megjegyzések: