2012. május 16., szerda

Napló

Hirtelen októberi időjárás lett, egyik napról a másikra húsz fokot esett a hőmérséklet. Olyan októberinek tűnik az időjárás. Korai volt az öröm a melegnek.

x x x

Láttam Szabó István legújabb filmjének, Az ajtónak a bemutatóját Szolnokon. A film levetítését követően közönségtalálkozó volt a rendezővel. 
       Szabó István egyre jobban belejött a beszélgetésbe. Beszélt, mit beszélt, kis előadást tartott a film jelenéről, jövőjéről, az arcokról, a különböző időszakok női ideáljairól. Látszott rajta, hogy élvezi a tanári mentalitást. Valahogy úgy tetszett, a végtelenségig mondja, ha a moderátor le nem állítja az előrehaladott időre tekintettel.
       Azt most csak mintegy mellékesen jegyzem meg, hogy a film nagyon jó volt,

x x x

Áder János lett az új köztársasági elnök. Az első fideszesként beszélt a társadalmi kiegyezés szükségességéről. Hát majd meglátjuk, hogy egy fecske marad-e, akinek szintén nem sikerül nyarat csinálnia.

x x x

Elhunyt Valkó Mihály tanár úr, újságíró. Egy jelenség volt Szolnokon. Mindenütt ott volt, ahol színházról könyvről, filmről, zenéről szó volt. Válláig érő ősz hajával, bölcs megjegyzéseivel színt vitt a környezetébe. Évtizedekig írta színikritikáit a szolnoki Néplapba. A Verseghy Ferenc Gimnázium magyar-francia szakos tanára volt, a húgomat is tanította.

Nincsenek megjegyzések: