2020. november 14., szombat

Martfűi levelek - Rossz kedvünk tele

 

Kedves Barátom,

 

 

csak kapkodjuk a fejünket. A koronavírus járvány miatt helyzet van. Mindenki várja a jó szerencséjét, hogy egyrészt vége legyen, másrészt megússzuk.

            Az emberek egyre türelmetlenebbek, ingerültebbek. Nem hiszem, hogy ez csak a járvány miatti korlátozásoknak, szigorításoknak tudható be.

            Egy férfi késsel megszúrt a minap egy másikat, mert az szólni mert neki a helytelen maszkhasználat miatt. Egy szó, egy mondat elég, hogy sokaknál kiboruljon a bili.

            Hát, nem tudom, mi jöhet még!

            Emberek, vállalkozások mennek tönkre, életek lehetetlenülnek el, sokan meghalnak. Miden oka megvan rossz kedvünk telének..

            Kedves Barátom,

            sok ember rossz közérzetébe belejátszik a politika is. Ha elfogynak az érvek, vagy nincsenek is, pillanatok alatt politikai síkra terelődik a szó. Innentől kezdve minden elképzelhető, s még jó, ha tettlegességig nem fajul a vita.

            Nem pozitívan hatnak a kedvünkre, ha a rendkívüli jogrend bevezetésével egyidejűleg, minden előzetes egyeztetés nélkül módosítani akarják az alaptörvényt, a választójogi törvényt… És mindezt a járvány kellős közepén.

            Pufogunk egymásra. Mindig az erősebb tud engedni, a gyengébb csak megadhatja magát.

            Még egy nem jó hír, legalábbis nekem nem. A Berlini Művészeti Akadémiához kerül Esterházy Péter író hagyatéka.

            És egy jó hír a végére, Magyarország-Izland 2:1. Ezzel a győzelemmel ott lehetünk a jövő évi Európa-bajnokságon. Ennek igazán lehet örülni.

            Ezzel az örömhírrel búcsúzik barátod:

 

 

                                                                                  Urbán-Szabó Béla

Nincsenek megjegyzések: