2011. május 27., péntek

Napló

Hirtelen nyár lett. Ezt vártam.
       Az elmúlt hétvégét Siófokon töltöttem. A Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének jubileumi küldöttközgyűlése volt és ehhez kapcsolódó rendezvények. Harminc éves a MEOSZ, egy civil szervezet életében ez már valami.
       A rendezvény sorozatot beárnyékolták a kormány aktuális intézkedései. A minap vették el a lakás akadálymentesítésével kapcsolatos ügyintézést a MEOSZ-tól, illetőleg a tagegyesületektől. Huszonhét évig végeztük ezt a munkát, amit most az OTP kapott meg. 
       A változás munkahelyek megszűnésével fog járni a MEOSZ-nál és tagegyesületeinél. A Szolnok megyei egyesületünknél ez két embert érint. Ez országosan összesen körülbelül kétszáz embert jelent.
       A kormány a rokkantsági nyugdíjasok körében is jelentős változtatásokat tervez - már az idén. A - szociális és rokkantsági - járadékosokat, valamint a harmadik csoporrtba sorolt rokkantakat még az idén felülvizsgálják. A felülvizsgálat gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy az érintettek többsége elveszíti eddigi ellátását. Ez a többség vagy szociális, vagy munkanélküli ellátásban fog részesülni.
       Sajnos annak van a legkisebb realitása, amit egyébként a kormányzati kommunikáció folyamatosan hangoztat, hogy az így visszaminősített embereknek munkába kell állniuk. Nincsenek  ugyanis munkahelyek. Sőt, amint látható, inkább még munkahelyek szűnnek meg.
       Szóval nagy gáz van!

x x x

Egyébként a Balaton még mindig csodálatos. 
       Ezen a hétvégén vollt a szezonkezdés, ebből az alkalomból tűzijáték is volt. 


Nincsenek megjegyzések: