2011. június 26., vasárnap

Napló

Szeszélyes nyár van, hol kánikula, hol ősziesen hűvös. Egyik napról a másikra tíz-tizenöt fokot is tud változni a hőmérséklet. Az ilyen időjárás-változást ma már én is megérzem.

x x x

Meghalt Peter Falk nyolcvanhárom éves korában.. Mint Columbo hadnagy lett valamennyiünk ismerőse évtizedeken keresztül.

x x x

Kedden Pesten voltam, a Wekerle Sándor Alapkezelőnél fórumot tatottak az új civil törvényről. A kormány teljes tabula rasa-t szeretne ezen a területen is. A már működő szervezeteknek újra kell regisztráltatniuk magukat, új lesz a pályázati szisztéma. Két éven keresztüli sikeres pályázatot követően a harmadik évben nem lehet majd pályázni.
       Az idei pályázatok elbírálásával, illetőleg a támogatások folyósításával kapcsolatosan nem hallhattunk megnyugtató választ.
      Tibi barátom jelenleg ennél az intézménynél dolgozik, a környezet nagyon szép. Az intézmény a Károlyi-palotában működik a Múzeum utcában.
       Egy órát tudtunk beszélgetni is. Néhány nappal korábban Wágner Persifál című operájának szüneteiben fejezte be az Ötvös tér, kettes pad című könyvem olvasását. Állítja, a szövegem és a zene nagyon jól kiegészítették egymást. Komoly dicséretet kaptam a barátomtól.

x x x

Hazafelé jövet bementünk Kálmán barátom szüleihez Gyálra. Nekik is vittem a könyvemből. 
       Megöregedtek, nyolcvan körül vannak, Laci bácsi egy kicsit már fölötte, Ibi néni még egy kicsit alatta. Ők, a barátom öccséék és az a környezet a gyerekkoromat, a fiatalságomat jelentik.
        Búcsúzáskor jól mondta Karcsi, legkésőbb egy év múlva találkozzunk ugyanígy. Így legyen!

Nincsenek megjegyzések: