2011. október 26., szerda

Napló

Olvastam egy tervezetet. A tervezet készítői eleve azt feltételezik, hogy aki gyógyászati segédeszközt használ, az nem rendeltetésszerűen használja. Az az elképzelés ugyanis, hogy aki nem rendeltetésszerűen használ egy segédeszközt, annak fizetnie kellene a javítási költségeket vagy az új eszköz árát. 
       Gyerekkorom óta használok gyógyászati segédeszközt, kerekes-széket. Fogalmam sincs, hogyan használhatnám nem rendeltetésszerűen. Persze elképzelhető, hogy valaki szándékosan rongálja a gyógyászati segédeszközt, de nem ez a jellemző.
       Én a kerekes-széket csak akkor nem használom, ha ágyban vagyok. Egyébként használom éjjel-nappal, télen-nyáron az ötéves kihordási idő alatt. Ez alatt az idő alatt, amennyiben szükséges, többször javíttatom.
       Az emberek általában egy cipőt sem használnak öt évig, s közben használnak papucsot, csizmát, sőt, még mezítláb is szoktak lenni.
       Az ilyen tervezetek készítői eleve csak a rosszat képesek feltételezni az emberről.
       Azt már látom, hogy a kormány - már - megint ott szeretne spórolni, ahol a legkevésbé lehet. Ahogy mondani szokták, többe kerül a leves, mint a hús.

x x x

Nekem egyre inkább rémálom ez a világ.

Nincsenek megjegyzések: