2013. november 19., kedd

Napló


Nem győzöm kapkodni a fejem. Próbálom megérteni a világot, és egyre kevésbé értem. Próbálok eligazodni a világban, és egyre kevésbé tudok.
       Nem győzöm kapkodni a fejem. Annyi a hír, az információ, hogy beleszédülök.
       Ki kit csap be a politikában? A politikai pártok egymást, és önmagukat. A politikusok egymást, és önmagukat. A legbecsapottabbak mi, választók vagyunk. A politika nem megnyerni akar bennünket magának,  hanem csak hülyíteni. És ez látszólag nekünk így jó.
     A kormány konszolidálta az önkormányzatok adósságának nagy részét első körben. Rezzenéstelen maradt mindenki arca. Hát akkor most konszolidálják az önkormányzatok teljes adósságát. Rezzenéstelen mindenki arca. Végül is az adófizetők, a mi pénzünkről van szó. Végső soron mi teszünk jót az adós önkormányzatokkal.
        A legfrissebb bejelentés, hogy a kormány hat budapesti sportegyesület adósságát konszolidálja, amihez 2020-ig bezárólag évi támogatás járul egyesületenként a működési költséghez és állami támogatás lesz a fejlesztésekhez is. Szerény számításaim szerint is ez legalább hetvenmilliárd forint. Rezzenéstelen marad mindenki arca. Végül is ez is a mi pénzünk.
       Miskolcon könyveket égettek el nyilvánosan a hétvégén. Mintha ez magától értetődő lenne. Talán néhány fölháborodás. 
       Van még. Mondjam még?
       Mi következik mindebből? Az egyes ember számára abszolút semmi.
    Az emberek nem különbek egymással szemben sem, mint a politika velük. Még a másik szeretetével sem tudnak - a legtöbbször - mit kezdeni. 
       A helyzet kulcsa - akár akarjuk, akár nem - bennünk van.
       
  
      

1 megjegyzés:

Francis írta...

Kedves Famulus! Kiemelek szövegedből egy sort, mert nagyon igaz - igen, ilyenek vagyunk, ilyenek az emberek (sokan, sokszor): "Még a másik szeretetével sem tudnak - a legtöbbször - mit kezdeni."
Nem könnyű eligazodni a világ dolgain, de ha ez sikerül is, és változtatni szeretnénk, meglehetősen tehetetlennek érezzük magunkat.