2015. január 22., csütörtök

Napló




Tegnap fölhívott egy hölgy telefonon, segítséget, tanácsot kért. Az öccsét, aki idős, beteg édesanyjukkal élt egy kis faluban, még az ősszel baleset érte. Annyira helyrehozták, hogy elektromos kerekes-széket fog tudni használni, de mindenhez segítség kell neki. Hamarosan kiadják a kórházi rehabilitációs osztályról, és nem tudják, mi legyen vele.
            Hárman vannak testvérek. A bátyjáéknál és náluk is két kiskorú gyerek, dolgoznak valamennyien, a lakásaik emeleten vannak. Az édesanyjukhoz megint nem mehet, az édesanyjuk idős is, beteg is… A szociális otthonokban várólisták vannak.
            A közeli kórház ápolási osztályára történő elhelyezést javasoltam ideiglenesen és jobb híján, amíg nincs tartós megoldás.
            A beszélgetés után végiggondoltam az egészet. Arra jutottam, hogy itt kezdődnek a bajok, amikor az ember már tanácsot sem igazán tud adni.

x x x

A lányom decemberben töltötte be a 18. életévét, az idén érettségizik. Legalább egy éve arról beszél, hogy továbbtanulni is külföldön fog. Az is azt jelenti, hogy dolgozni is.
            A legnagyobb szívfájdalmam, hogy nem tudok érvelni vele szemben, miért ne tegye. Ez a korosztály kineveti a politikai reklámokat. Ha nagyon erősködök, a lányom engemet is kifog.

x x x

Csak jót jelenthet. Napok óta hallom a vadlibák hangját, nappal és sötétedés után is. Visszahúztak és ez egyre jobb időt jelenthet.
            Ezt erősíti, hogy egyik ismerősöm három gólyát látott a szántóföldön Békéscsaba és Gyula között. Sőt, sok helyen már nyílik a hóvirág és az aranyeső.
            Ilyenekre azért január első felében nem tudok példát.

Nincsenek megjegyzések: