2014. május 9., péntek

Amikor a baloldal kiüti magát


Hol van még az önkormányzati képviselő-választás!
       Napokon keresztül hír volt az írott és a netes médiában, hogy az MSZP Budapesten nem indít főpolgármester-jelöltet, elfogadja az LMP jelöltjét és támogatja. Ez hír volt akkor, amikor az LMP-nek még nem is volt, nincs is jelöltje. Igaz ugyan, hogy időről időre fölmerül Róna Péter közgazdász neve, de ő mindjárt cáfol és hárít is.
         És aztán hirtelen csend lett a  témában.
         Igazából nem is érti az ember, hogy mire való ez az egész. Egy biztos, hogy ez inkább gyengíti, mintsem erősítené a mai ellenzéket.
         Mivel már napok óta nem téma a téma, nem lehet tudni, hogy valójában mi a helyzet.
      Az esetből két következtetés adódik számomra. Az MSZP saját magát gyengíti az ilyen esetekkel, önmagának megteszi mindazt, amit a Fidesznek, illetőleg a Fidesz-KDNP pártszövetségnek kellene megtennie. Másrészt olyan, mintha az  MSZP menekülne a hatalomnak még a közelségétől is.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon tisztelem az írásaidat! Volt egy régi invitálásom részedre, amiért kicsit szégyellem magam, de őszintén sajnálom, hogy ezekre az ügyekre pazarlod az energiáidat! Te többre vagy hivatott, mint ilyen "apróságokon" rágódni! Nagyon örülök az írásaid méretének, mert ma ennél többre nem szánja magát senki, de jó lenne hosszabban megérezni, hogy mit érzel! Bocs, én hozzád képest analfabéta vagyok, de érzéseim azért vannak!

Famulus írta...

Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos ezek között "az apróságok" között morzsolódik, őrlődik az életünk.

A közeljövőben teszek föl több novellát.

És ajánlom figyelmedbe a Fejezetek egy önéletrajzból című írásaimat.

Köszönöm a figyelmedet.