2014. október 10., péntek

Martfűi mozaikok (6.)




Röviden


A lakossággal való párbeszédről: Évente kétszer biztosan volt közmeghallgatás. A most viharos sebességgel kommentelők túlnyomó többsége sosem jött el. Az elmúlt két-három évben többször is meg lettek kérdezve a martfűiek közvélemény-kutatásszerűen, hogy mit tartanak fontosnak a városban.
Arra pedig csak utalok, hogy egy országos felmérés szerint a martfűi városi honlap az egyik leginformatívabb, az egyik legátláthatóbb...

----

A martfűi fiatalokért: Az önkormányzat többféle ösztöndíjjal támogatja a fiatalok tanulását. A óvoda és az iskola felújítása is a fiatalok érdekeit szolgálja. Az önkormányzat változatlanul működteti a bőlcsödét, ami a kisgyerekesek érdekeit szolgálja... Ettől az évtől az önkormányzat támogatja a gyerekek úszásoktatását... A sporttámogatások is a fiatalok érdekeit szolgálják elsősorban...

---

Látszat és valóság: Hankiss Elemér A befejezetlen ember című kötetében olvastam a következő történetet (nem szó szerinti a hivatkozás): Molotov izgatottan megy Sztálinhoz. „Sztálin elvtárs, teljesen mást tapasztaltam az emberek között, mint amiről a Pravda ír.” Mire Sztálin: „Molotov elvtárs, maga csak olvassa a Pravdát!”
            Ez jutott az eszembe a Fidesz-KDNP martfűi polgármester-jelöltje programadó filmjének a kapcsán, ami a youtube-n is látható. Ez a tizenkét perces film olyan, mint egy vegyes saláta, van itt minden, csak az élethez, a valósághoz nem sok köze van.

---

A martfűi sport: A focival nem dicsekedhetünk, de ezzel nem dicsekedhetünk országosan sem. 
Sajnálatos, hogy megszűnt - felfüggesztették a működést - a férfi kézilabda, úgy áll, ahogy, vagyis sehogy. A nők viszont jól állnak. Szeretném hangsúlyozni, hogy a férfi kézilabda mostani helyzete nem a martfűi önkormányzat miatt lett ilyen.
Annak idején mind a férfi, mind a női kézilabdának jó utánpótlás-nevelő háttere volt az általános iskola Mészárosné Katika vezetésével.
Most viszont a karatéban világhírű versenyzőink vannak, a triatlonosok országos hírűek. Jók a kosarasok (egy országos program keretében az általános iskolában).
A martfűi sportéletet mindig is támogatta az önkormányzat anyagilag is és a létesítmények biztosításával. Az önkormányzat külön támogatja a gyerekek úszásoktatását.
A sport-teljesítményeket mindig is befolyásolta, hogy milyen generáció jött éppen össze az adott sportágban. Ez így van Martfűn is.
Azt se felejtsük, hogy a gyereklétszám Martfűn is csökkenő számú és a gyerekek által választható lehetőségek nem csökkennek. Az említett sportágakon túlmenően ott vannak a különböző táncos körök.

Nincsenek megjegyzések: