2014. október 18., szombat

Napló




Túl vagyunk az önkormányzati választásokon. A Fidesz-KDNP jelöltjei, egy-egy kivételtől eltekintve, taroltak. Martfű is a kivételek közé tartozik, itt a képviselő-testületbe egy jelöltjük került.
            A nyolcadikként a testületbe került tag és a kilencedik helyen végzett képviselőjelölt között egy szavazatkülönbség volt.
            Ez a mostani választás is bizonyság arra - szerintem -, hogy kistelepüléseken nem a pártpreferenciák alapján választanak az emberek.

x x x

 Jómagam hatodik alkalommal kaptam bizalmat a választóktól. Az adott aktuális testülettől egyszer alpolgármesteri, egyszer bizottsági elnöki tisztségre kaptam megbízást.
            Mit is mondhatnék így a hatodik ciklus kezdetén? Úgy érzem, hogy az önkormányzatok legnehezebb időszaka lesz a következő. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ebben a formában ez volt az utolsó önkormányzati választás.
            Meglátjuk.

x x x

A közelmúltban két nagy színész is távozott közülünk, Avar István és Sztankay István. Ahhoz a generációhoz tartoztak, akiket még szinte az egész ország ismert (színházból, filmekből, tévéfilmekből, rádiójátékokból).
            Ezeknek a színészeknek a legnagyobb reklám a tévéjátékok voltak. Ilyen filmek ma gyakorlatilag nincsenek is.   


1 megjegyzés:

Francis írta...

Kedves Béla, gratulálok a kivételes martfűi önkormányzati választás eredményéhez, valamint a megújított testületi tagságodhoz!:)
A választók nyilvánvalóan értékelik, megbecsülik munkádat, amit a továbbiakban minden bizonnyal még nehezebb körülmények között kell végezni. Üdv.: FJammes