2014. június 20., péntek

Föl


Kavicsok, kövek...
Lásd az élet hegymenet!
Bármi is jöhet.

1 megjegyzés:

lényeglátó írta...

Milyen fogyatékkal élünk?

Újszerű fölkapott szófordulat a fogyatékkal élők. Mit is jelent ez? Fogyatékkal élő a féllábú ember. A levágott lábát rég elégették. Akkor hogyan él vele? Legfeljebb az emlékével, meg a műlábával él. Nem a fogyatékával.
Fogyatékkal élő, a szellemi képesség hiányával élő, született vagy baleseti agykárosodott ember. Valóban a fogyatékával él? Inkább a megmaradt, a működő agyával, mely működteti az életben maradását. Az emésztését, keringését, érzékelését stb.
Végül mégis megtaláltam! Heuréka! Az alkoholos, boros, pálinkás üveg „fogyatékával” él az ember! Mert sajnos a literes, félliteres üveg tartalma gyorsan fogy, főleg ha gyakran döntögeti, fordítja talpával felfelé a „fogyatékkal élő”. Valódi „fogyatékos” a félig megivott pálinkás üveg! Ahogyan a fogyatékos gyomra telik az üveg „fogyatékával”, úgy fogy el az egyébként ép vagy átlagos szellemi „teljes értékűsége”. Az eredmény a részegség nevű átmeneti szellemi fogyatékosság. Ez a fogyatékosság kellemes, kívánatos, egyre gyakrabban ismételt állapot. Így válhat az egyébként egészséges ember is a fogyasztás révén „fogyatékossá”
Bejutván a társadalom által támogatott, vagy támogatást követelő „fogyatékkal élő” kategóriába,
Írószemmel 1975-ös kötetben meglelsz Akadálymentességet követelő, akadályt állít? okos!