2013. április 29., hétfő

Napló


A jogalkotó csele: Ha nem tudsz betartani egy jogszabályban előírt határidőt, módosítsd a jogszabályt, és töröld el a határidőt! Most ez történt a fogyatékossággal élő személyeket érintő akadálymentesítési határidőkkel. 
    Ez volt a végső megoldás. Nincs több macera, idegeskedés. Nem kell hivatalosan magyarázkodni, hogy már megint miért nem sikerül tartani a határidőket. Ha nincs határidő, nincs számon kérhető kötelezettség sem.
     Kormányunk toppon van, időben intézkedett. A legutóbbi határidő december harmincegyedikén járt volna le.
       Az különösebben senkit sem izgat, hogy ezzel maga a probléma nincs megoldva. Legkevésbé a jogalkotót. A sérült emberek problémája pedig szegregált probléma, egy olykor hangoskodó kisebbségé.


x x x

Napok alatt nyár lett. A tavasz most kimaradt.
       Március elején  megjöttek a gólyák Martfűre. Örültünk, hogy itt a tavasz. Aztán tizenötödikén többnapos hófúvás. Hogy meglepődhetek a gólyák! Még azt is hihették, hogy eltévedtek.
       A határban virágzik a repce. Csodálatos ez a rikító sárgaság! 
       A természet próbálja utolérni magát.

x x x

Tibi barátommal az idén is találkoztunk a könyvfesztiválon a Millenárison. Néhány évvel ezelőtt még Péter is velünk volt ilyenkor. Rá is emlékeztünk. Délutánra annyi érdeklődő, látogató lett, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni. És még mondja valaki, hogy leáldozóban van a könyvek ideje!
       Rengeteg ismerőssel találkoztam, még többet láttam. Ahogy láttam, igencsak mindenki vásárolt egy-két könyvet.

 x x x

A hétvégén egy rendezvényen voltam az egyesületünk egyik csoportjánál. A polgármester úr is szólt néhány szót az egybegyűltekhez. Többek között elmondta, hogy senki ne lepődjön meg, tiltó táblát kell kirakniuk a falu nyilvános kútjához, hogy a víz ihatatlan. Szigorodott az uniós szabvány és ezért kell kitenniük a tiltó táblát. Egyébként mindenki nyugodtan ihatja a vizet továbbra is, ahogy azt teszik a falubeliek legalább száz éve, nem lett több arzén a vízben, mint eddig volt.


Nincsenek megjegyzések: