2013. május 3., péntek

Trafiktörténet - I.



Marika néni kerekes-székes volt. A hetvenes években trafikot üzemeltetett egy kis tiszazugi faluban. A rokkantsági nyugdíj kiegészítéseként és a fia taníttatásához, akit egyedül nevelt, jól jött ez a jövedelem.

            Ha lehet ilyet mondani, Marika néni már a hetvenes években nemzeti dohányboltot tartott fenn. Mélyen vallásos, keresztény- és nemzeti érzelmű volt, mai szóhasználattal élve, jobboldali volt. Abban biztos vagyok, hogy a dohánybolt nemzeti megjelölésén és a mai jobboldaliságon jót mosolyogna.

            A mai kormánypártok szövetségének ide vonatkozó elképzeléseit már nem ismerhette. A kormány eredeti elképzeléseinek örült volna, amely szerint a trafik-pályázatok megváltozott munkaképességű emberek számára nyújtottak volna megélhetési és munkalehetőséget.

            Annak viszont már nem örült volna, hogy a kormány az eredeti elképzeléseiből semmit nem tartott meg. Sőt, ezen fölháborodott volna.

            Marika néni a hetvenes években megvalósította mindazt, amit a kormány legjobb – eredeti – szándéka ellenére 2012-2013-ban sem tudott megvalósítani.

Nincsenek megjegyzések: