2014. július 19., szombat

Ugyanazt a lovat kerülgetik


A jobboldalnak mondott oldal megmondó asszonya megmondta, hogy az ő érzékenysége is fontos és örül, hogy a ballib oldal megmondó emberei elveszítették a befolyásukat a társadalomra.
       Az a baj, annyi történt, hogy most a ló tulsó oldalán vagyunk. Vagyis nem az igazság került a helyére, hanem megkerültük a lovat.
       Valószínűleg a baloldalnak mondott oldal azért nem találja a maga helyét és szerepét, mert ugyanazt a lovat kerülgetik a másik oldallal.
       Egyik oldal sem igazán az, aminek mondja és aminek láttatni szeretné magát.
      A társadalom azért is ilyen béketűrő, mert ugyanazt látja többé-kevésbé most is, mint eddig. És amíg el tudják vele hitetni, lehet a történéseknek nyertese is, nem is izgatja magát. A napi jobboldali kormányzati kommunikáció pedig jelenleg erre képes. Amíg ez tart, ebben az összefüggésben a demokratikus játékszabályokat sem tartják fontosnak az emberek.  

1 megjegyzés:

lényeglátó írta...

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. Világnézetét aszerint választja: Melyik rendszerben lehet a hatalom kedvezményezett állatja!