2012. szeptember 12., szerda

Egy pillanat - a jövőről





Egy átlag rokkantsági ellátás havi hetvenezer forint körül van. Ha szerencséje van az ellátottnak, ehhez még keresni tud havi harminc-ötvenezer forintot. A kettő együtt legjobb esetben is százhúszezer forint.
            Ez így együtt is kevesebb, mint a mai magyar átlagbér. Ha valaki még fogyatékossági támogatást is kap, azzal talán van annyi.
            Ez  a jövedelem most csökkenhet, mert az orvosi felülvizsgálat folytán a rokkantsági ellátás mértéke csökkenhet vagy meg is szűnhet.
Ha megállapítják, hogy az ellátott rehabilitálható, a rehabilitációs ellátás mértéke körülbelül a fele az említett rokkantsági ellátásnak. És emellett nem is dolgozhat az ellátott.
Ha fog dolgozni, a bére nagy valószínűséggel a minimálbér körül lesz.
Ha a rokkant ember jövedelmének a csökkentése sikeres, és erre minden esély megvan, sikerül elérni azt is, hogy ezek az emberek nem fognak tudni bekerülni egy szociális otthonba.
Ma egy szociális otthonban az átlag személyi térítési díj nyolcvan-százezer forint között van. Ezeknek az embereknek annyi jövedelmük nem lesz, hogy egy szociális otthonban térítési díjat tudjanak fizetni.
            Milyen jövő felé megyünk?

Nincsenek megjegyzések: