2013. július 31., szerda

Napló


Olvasom, hogy a 23 éves Nicole Kelly lett Iowa szépe Amerikában. Ez így önmagában egy szimpla hír volna. Az ifjú hölgy azonban mozgássérült, a bal alkarja hiányzik.
    Költői kérdések fogalmazódtak meg bennem. Ilyen előfordulhatna nálunk? Mikor fordulhat majd elő?

x x x

Martfűn néhány napig helyzet volt, szó szerint szeméthelyzet. 
    A szemétszállítást korábban végző társasággal az önkormányzat nem tudott megállapodni a szemétszállítási díj mértékében, erre a társaság felmondta a szerződést és július 24-ével befejezettnek nyilvánította martfűi tevékenységét és összeszedte a tároló edényeket (a kukákat). 
   Az önkormányzat már másnap elkezdte a tároló edények pótlását. Az meg már mai hír, hogy holnaptól folytatódik a szemétszállítás.
    Megjegyzem, hogy hetente mindig is egyszer ürítette a szolgáltató a kukákat.
    Tagadhatatlan, hogy izgalmasak voltak az elmúlt napok. Az is tagadhatatlan, hogy ezt a pár napot többen hisztériakeltésre is használták, mintegy előrevetítve a jövő évi választások hangulatát. 
    Azt viszont nem értem, hogy amikor baj van, a bajt miért kell fokozni, miért kell hangulatkeltésre felhasználni? Azt, hogy mi miért volt, lehet és kell tisztázni, de erre nem a baj kellős közepén kell sort keríteni. Rosszul gondolom?
    Belegondoltam,  mi lenne, ha egy olyan településen, mint Martfű is, napokig nem volna vízszolgáltatás, kenyérellátás...?  Egymást gyilkonánk?
     Attól a pillanattól kezdve, hogy köztudott lett a városban, hogy folytatódik a szemétszállítás, a szemétügy több martfűi facebookolósnál lekerült a topplistáról és átvette a helyét az a hír, ma nemsokára kezdődik a Szulejmán a tévében.
 

Nincsenek megjegyzések: