2012. augusztus 31., péntek

Napló


A facebook oldalain nagyszerű példákat lehet találni arra, hogy hogyan beszéljünk mellé, hogyan ne beszéljünk a lényegről, hogyan ne válaszoljunk a kérdésekre.
       Egyik ismerősöm a kapcsolódó oldalon rákérdezett az érintettekre, hogy mit csinálnának másképp az érdekvédelem területén, minek adnának hangsúlyt, prioritást. 
        Eddig még senki nem reagált érdemben. Lehet, hogy nincs is probléma? Ha szerintük nincs, akkor meg miért panaszkodnak, méltatlankodnak?

x x x

Radnóti Miklós özvegye, Gyarmati Fanni, százéves. Isten éltesse!

x x x

Azoknak, akiknek korábban szociális járadékot állapítottak meg, és özvegyi nyugdíjra is jogosultak, az özvegyi nyugdíjuk felére csökkent volna szeptember 01-től egy nyár közepi jogszabályváltozás következtében. Sokan már is kapták a módosításra vonatkozó határozatot.
       Aztán snitt.
     A legújabb bejelentés már arra vonatkozik, hogy ezt a módosító jogszabály visszavonja a kormány. Természetesen újabb határozat megy ki az érintetteknek. Aki az elsőtől nem kapott infarktust, még örülni is fog neki.
       Egyik ismerősöm mesél egy esetet. Az idős hölgy nemrégen töltötte be a kilencvenedik életévét. Ő két levelet kapott eddig. Megkapta az özvegyi nyugdíj csökkentésére vonatkozó határozatot, és ugyanonnan kapott egy köszöntő levelet az életkorára tekintettel. Hát ez a nem semmi!

x x x

Egyre kevésbé tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.    

Nincsenek megjegyzések: