2013. június 30., vasárnap

Napló


Horn Gyula halála szimbolikusnak is tekinthető. Már a politikából történő kivonulása is, de a halála még inkább azt erősíti, hogy az MSZP történetében is korszakváltás van, illetőleg korszakváltásnak kellene lennie.
       Hallgatom, olvasom a két héttel ezelőtti szárszói találkozóval összefüggésben a különböző nyilatkozatokat, amelyeket baloldali, liberális politikusok, értelmiségiek tesznek.  Igaza van Schiffer Jánosnak, az LMP elnökének, ez a csapat egy lényeges körülménnyel képtelen szembenézni még mai is, nagy mértékben hozzájárultak ahhoz - ők is okai -, hogy ma a Fidesz-KDNP pártszövetségnek kétharmada van a parlamentben.
       Ehhez én már csak annyit teszek hozzá, hogy amíg ez a szembenézés elmarad, addig bármilyen összefogás is lesz, nem lesz hiteles. És nem lehet nyerő.

x x x

Holnap nyitnak a Nemzeti Dohányboltok.
       Megnyugtatok mindenkit, lesznek itt még Nemzeti Italboltok, Nemzeti Gyógyszertárak, Nemzeti Takarékszövetkezetek... is.

x x x

Egyik ismerősöm meséli, hogy a kórházakban tapasztalata szerint a szakapparátus félgőzzel működik. Ugyanis meg van határozva, hogy naponta hány vizsgálatot végezhetnek, mert csak azt finanszírozza az OEP. Tulajdonképpen ma ezért kell várni hónapokat egy vizsgálatra, egy műtétre.
       Tegnap olvasom, hogy a telki magánkórház bezár, mert ilyen betegellátási finanszírozás mellett nem bírják működtetni az intézményt.
 

Nincsenek megjegyzések: