2011. március 12., szombat

Napló

Nem merem elkiabálni, de talán végérvényesen itt a tavasz. Még egy hete sincs, hogy éjszakánként mínusz tíz fok is volt, ma meg már napközben közel plusz húsz fok van.
       Még a hangulatom is jobb lett. Remélem másnak is.

x x x

Az országgyűlési választások óta lassan eltelik egy év. Ezalatt az idő alatt nagyon sok mindenről esett már szó, de a cigányság problémájáról nem. Ezt a problémát a mostani kormány sem kerülheti meg. Bárki próbálkozott ezen a területen, annak eddig beletörött a bicskája.
       A bajok mértéke ma már a nyílt szembenállás, lásd Gyöngyöspata.
       Tegnap mondta Benyó, egyik ismerősöm, hogy a cigányság problémáját maga a cigányság oldhatná meg, ők pedig vagy nem akarják, vagy nem elég készek - felkészültek - erre a feladatra.

 x x x

Japánban tegnap hajnalra soha nem látott földrengés volt, ilyen erősséget még nem mértek. Rengetegen meghaltak, az anyagi kár magas. A bajban a legnagyobb baj, hogy atomerőmű is sérült meg. Azt hiszem, ma még fölmérhetetlen a tényleges kár, és az, hogy ezek után mi lesz.
       Az ilyen katasztrófával szemben képtelenség védekezni. Azonban úgysem lehet élni, ilyen vagy hasonló katasztrófa bármikor bekövetkezhet.

Nincsenek megjegyzések: