2013. március 23., szombat

Napló


A héten bejelentették, hogy a rokkantak felülvizsgálatát 2014. december 31-ig be kívánják fejezni. Még több mint kétszázezer ember vár felülvizsgálatra. Jelenleg nagy a lemaradás a felülvizsgálatok terén.
       Lesznek, akik még közel két évig idegeskedhetnek. Bizonyos szempontból viszont örülhetnek, csak akkor tudják meg, hogy mi is vár rájuk.

x x x

A héten szerdán csodálatosan szép tavaszias nap volt. Előtte és utána szinte mindenféle idő, eső, hó, hideg, szél..., csupa kedvrontó, lélekölő időjárás. Előreláthatólag még a jövő hét is ilyen lesz.

x x x

Egy könnyű recept: Készítünk egy piskótaalapot. Ezt beletesszük a sütésre előkészített tepsibe. Húsz deka túrót tetszés szerint ízesítünk porcukorral és vanílliás cukorral, összekeverjük, összeturmixoljuk. Ha száraz a túró, lehet beletenni egy-két kávéskanál tejfölt. Az így elkészített túrót ezután kávéskanállal beleszaggatjuk a piskótás tepsibe, arányosan, hogy többnyire mindenhová jusson. Aztán jöhet a sütés. Gyorsan elkészíthető, délutáni beszélgetéshez kávé vagy tea mellé kiváló.

x x x

Kedden a Duna tévén este láttam egy amerikai filmet Hallgass a szívedre! címmel. 
       A srác pincér és szeret zenélni, dalokat szerez. Beleszeret egy lányba, aki siket. Kezdetben még a barátja is próbálja lebeszélni a lányról a kommunikációs nehézségek miatt. Erre mondja a fiú egy alkalommal, csak azért nem fog lemondani arról, akit szeret, mert rosszabb lehet. 
       Egymás kedvéért tanulnak meg jelelni. A lány se tudott, mert az anyja nem engedte, hogy megtanuljon, szájról kellett olvasnia és normál iskolába járt.
       A lány anyja ellenezte kapcsolatukat, más jövőt képzelt el a lányának, nem egy pincért. Nem is engedte, hogy találkozzanak. Ahogy mondani szokták, végül is győz a szerelem.
       A fiú rábeszéli a lányt egy fülműtétre, ami után annyira hallhat, hogy járhat zeneiskolába, ez volt ugyanis a vágya. Közben kiderült, hogy a fiúnak agydaganata van. Mire megvan a lány sikeres fülműtétje, a fiú meghal. 
       Ennyi a film. Tanulság, mondanivaló? Rengeteg.


   

Nincsenek megjegyzések: