2013. március 3., vasárnap

Róluk ne nélkülük!


A Magyar Nők Szövetsége rendezvény-sorozatot szervezett a magyar nők helyzetéről "Szövetségben partnerségben" címmel 2013. március 04-e és 08-a között a székhelyükön a Budapest, Andrássy út 124-ben.

A magyar nők helyzetének egy speciális része a rokkant, a fogyatékossággal élő nők helyzete. Ez így rendben is van, különösen, ha a felkért előadók neves személyek, szakemberek (Szabó Máté, Tamás Gáspár Miklós, dr.Herczogh Mária), és a konferenciának ez a specifikus terület is része.

Ennyi pozitív előzmény után azonban van egy probléma. A rendezvény helyszíne nem akadálymentes, kerekesszékkel nem megközelíthető.

Amikor az érintettek észrevették, hogy ez probléma, és ezt jelezték a szervezőknek, meglehetősen cinikus választ kaptak. A szervezők vezetője írásban azt a választ adta, hogy nem tehetnek semmit, az épület állami tulajdonban van, forduljanak az állami vagyonkezelőhöz.

Hát nem!

Egy rendezvény körülményeiért mindig a szervező a felelős.  Vagyis ezt a rendezvényt nem lehetett volna oda szervezni, ahová éppen szervezték. 

Itt tartunk ma 2013.ban, a XXI. század elején Magyarországon. Még mindig.

Abban pedig csak reménykedhetek, hogy lesz a rangos előadók között valaki, aki mindezt szóváteszi, hiányolja majd a rendezvényről a rokkant, fogyatékossággal élő nőket. Ne csak a téma legyen jelen, hanem az érintettek is!

Róluk ne nélkülük!

Nincsenek megjegyzések: