2013. március 31., vasárnap

Napló


Ma olvastam - a facebookon - Gerendás Péter énekes, dalszerző nyílt búcsúlevelét, amelyben bejelenti, hogy megélhetési gondok miatt külföldre megy. 
       Hát annyi pro és kontra hozzászólást, mint amennyit ez a bejegyzés kapott! 
       Nem vagyok híve a külföldön való letelepedésnek, a külföldön történő munkavállalásnak. Kik mennek ugyanis ki? Elsősorban a fiatalok, a húsz-harmincévesek. Közülük is leginkább azok, akik tehetségesek, jó szakmájuk, képesítésük van, vagy azok, akik ugyan ilyen kvalitásokkal nem rendelkeznek, de bármilyen munkát elvállalnak, hogy legyen egyáltalán munkájuk.
   Azok a fiatalok mennek el, akiknek az egyik főfeladatuk lehetne, kellene lennie a magyarországi viszonyok megváltoztatása. Ezt nem a rokkantak és az öregek fogják kiharcolni!
       Az ilyen kiutazásokban látnunk kell a kényszert is. A legtöbb esetben tényleg nincs választási lehetőség. Ma kevés család van az országban, amelyiket nem érintik ezek a problémák. Azt viszont nem értem, hogy ahol családból ének már külföldön és ennek ellenére úgy gondolják, hogy jól mennek nálunk a dolgok.
    Gerendás "búcsúlevelének" van egy olyan momentuma, ami túlmutat rajta. Ez pedig a mindennapi életünk, megélhetésünk biztonsága és tervezhetősége.  Ez az, amiben jelenleg általában cudarul állunk.

x x x

Csendesen telik a húsvét. Most éppen nem esik az eső, de hideg van.A jövő héten sem várható semmi jó, az előrejelzések szerint inkább ősz lesz, mint tavasz.

x x x

Tegnap volt az egyik barátom és a Fidesz születésnapja.
     A barátom ötvenöt volt, ma már közelebb van a hatvanhoz. A magunk módján szerényen megünnepeltük.
     A Fidesz huszonöt évvel ezelőtt alakult. Nyilvános ünneplés nem volt, de állítólag ők is ünnepeltek.
    A Fidesz alakulása kapcsán eszembe jut ez az eléggé közismert történet: A családba megszületik a kisbaba. Mindenki úgy érzi, hogy a családban mindenkire hasonlít egy kicsit a gyerek. Aztán elkezd cseperedni, ekkor jönnek azok a megállapítások, hogy azért ilyen, mert rád ütött. A gyerekből felnőtt lesz. A családban már mindenki hárít: "Kire ütött ez a gyerek!"



Nincsenek megjegyzések: